8η Μάρτη

η φετινή 8η μάρτη στη θεσσαλονίκη εκτός από μέρα της γυναίκας είναι και η μέρα που επέλεξαν φασιστικά μορφώματα και “αγνοι χριστιανοί” να δηλητηριάσουν την πόλη με τις κραυγές τους κατά της ζωής, καλώντας σε “συγκέντρωση ενάντια στη λαθρομετανάστευση”.
για εμάς κανένας άνθρωπος δεν είναι λαθραίος κι αν κάτι δε χωράει πουθενά αυτό είναι ο ρατσισμός που τέτοιοι άνθρωποι ξερνάνε.

σήμερα βγαίνουμε στο δρόμο ενάντια σε κάθε μορφή καταπίεσης, όπως πάντα. οι αγώνες μας είναι διαθεματικοί.
στηρίζουμε τις συγκεντρώσεις 12μμ στο άγαλμα βενιζέλου και 12μμ αγίας σοφίας με τσιμισκή.

Κείμενο του Radical Pride:

Η 8 Μάρτη είναι η Παγκόσμια ημέρα της γυναίκας.

Τι σημαίνει αυτό; Ότι γιορτάζουν τα θηλυκά άνω των 18 ετών; Γιατί τόσος ντόρος για μια θεσμική γιορτή; Τι περιμένετε από εμάς; Θέλετε να μάθετε; Θέλετε να μάθατε για τις καταπιέσεις μας ή για τα προνόμια μας; Μια φωτοτυπία δεν είναι αρκετή για να αγγίξουμε όλα τα θέματα γύρω από τις γυναίκες.
Ποιες από όλες τις γυναίκες; Τις cis; Τις trans; Τις intersex; Τις λεσβίες; Τις ασέξουαλ; Τις ανήλικες; Τις μετανάστριες; Τις Αφρικάνες; Τις Ασιάτισσες; Τις Αμερικάνες; Τις Ευρωπαίες; Τις έγχρωμες; Τις αλμπίνο; Τις φτωχές; Τις πλούσιες; Τις παντρεμένες; Τις χωρισμένες; Τις χήρες; Τις έγκυες; Τις φυλακισμένες; Τις σεξεργάτριες; Τις μορφωμένες; Τις αγράμματες; Τις χοντρές; Τις αδύνατες; Τις αποστεομένες; Τις φτασμένες; Τις σέξυ; Τις παρθένες; Τις τρελές; Τις τοξικοεξαρτημένες; Τις αφορισμένες; Τις ελεύθερες; Τις ανδρογυναίκες; Τις μητέρες; Τις αδερφές; Τις ανάπηρες; Τις βασανισμένες; Τις ζωντανές ή τις νεκρές;
Σήμερα είμαστε εδώ για όλες τις γυναίκες που καταπιέζονται καθημερινά και ασταμάτητα από την πατριαρχία. Είμαστε εδώ για όσες τις υποτίμησαν, τις κακοποίησαν, τις δολοφόνησαν. Για να θυμηθούμε τους αγώνες των γυναικών για χειραφέτηση, αξιοπρέπεια και έλεγχο στα σώματα τους. Για να συνεχίσουμε τους αγώνες αυτούς ενάντια στην κουλτούρα του βιασμού, το ξέπλυμα των γυναικοκτονιών, την υποκρισία των «υποστηρικτών της ζωής» που στον ελεύθερο τους χρόνο πνίγουν πρόσφυγες.
Όσα χρόνια και να περάσουν, θα θέλουν τα σώματα των γυναικών να είναι υπό τον έλεγχο τις δικής τους εξουσίας. Αλληλεγγύη σε κάθε ατομικότητας πέρα από τα όρια του φύλου, της φυλής, του είδους! Να φωνάζουμε και να δείχνουμε την αδικία μέχρι να μην έχει χώρο να κρυφτεί!

*όσα άτομα επιμένουν να αρνούνται τους αγώνες και τις υπάρξεις μας… Δεν θα έχουν καλά ξεμπερδέματα